Ugens kamp 2: Wang Liqin - Ryu Seung Min fra Hold-VM 2006

Også i denne uge har vi en klassiker på programmet, nemlig kinesiske Wang Liqins kamp mod koreanske Ryu Seung Min fra holdfinalen i VM 2006 i Bremen. Wang og Ryu var på det tidspunkt hhv. forsvarende verdens- og olympisk mester, så der var lagt op til en forrygende match her i finalens anden kamp – og de skuffede bestemt heller ikke.

Taktik for forhåndsspiller:
Ryu er med sit penholdergreb, hårde aggressive forhåndsspil og utroligt hurtige fodarbejde den ultimative forhåndsspiller.

Han forsøger hele tiden at komme ind og dominere spillet med sit hårde forhåndsloop – især fra baghåndssiden, hvor han kan slå hårdere (da han kan bruge hele kroppen til at rotere med i slaget) og har lettere ved at variere placeringen af loopene (mod forhånden/baghånden/albuen).

Derfor spiller han rigtigt mange slag (især server og returer) mod Wangs baghåndsside, hvorefter han med det samme søger lidt rundt om baghåndshjørnet for at kunne komme i position til at spille sit hårde forhåndsloop. Han forsøger på den måde at udnytte at langt de fleste baghåndsslag – også på højt niveau – bliver spillet diagonalt tilbage i modstanderens baghånd, da det er nemmere og mindre risikabelt.

Taktik mod forhåndsspiller:
Wang er udmærket klar over Ryus plan om at komme ind og dominere med sin forhånd, så han prøver at gøre det så svært for ham som muligt ved at benytte en ”modtaktik”, som man kunne beskrive som ”de fire hjørner”. Det vil sige at Wang forsøger at placere sine slag (server, returer, angreb, forsvar) varieret mod de fire hjørner af bordet, således at Ryu får meget svært ved at dække hele bordet med forhånden.

Især kombinationer af 2-3 rigtige gode placeringer i træk, så som ”kort i forhånden og langt i baghånden”, ”langt i forhånden og langt i baghånden” eller omvendt, er effektive, da det på den måde bliver endnu sværere for Ryu at dominere med forhånden og fodarbejdet.

Ryu's server:
Ryu server primært hurtige sideskruede server mod baghåndssiden med varieret længde (kort/halvlang/lang) og skru (sideunder-/sideoverskru). Sideskruen og placeringen gør det sværere for modstanderen at vinkle bolden ud over forhåndssiden og mere sandsynligt at returen kommer mod Ryu's baghåndsside, hvilket igen passer godt i forhold til hans generelle plan om at kunne komme rundt om hjørnet og spille forhånd.

Han forsøger at maskere skruen i serven med forskellige bevægelser før og efter boldtræffet, hvilket man især kan se i slowmotion-optagelserne.

Wang's returer:
For at gøre det sværere for Ryu at spille forhånd efter sin serv (og korte returer), forsøger Wang ikke bare at placere bolden varieret imod de fire hjørner – han prøver også at maskere placeringen ved små finter i returspillet, dvs. at han lader som om han vil spille én retur/én placering, men ændrer i sidste øjeblik slaget/retningen, så Ryu bliver fanget i den forkerte side.

Relaterede Artikler

Jesper Steffensen

Kommentarer

    Der findes ingen kommentarer til denne artikel.

Skriv kommentar

Commenting is not available in this channel entry.