Fart og placering

Fra den netop afviklede World Tour turnering i Kuwait, kan I her - i videoen ovenfor - se højdepunkter fra den spændende og yderst velspillede finale i damesingle mellem Liu Shiwen fra Kina (nr. 2 på verdensranglisten) og Feng Tianwei fra Singapore (nr. 6).

Kampen er lidt af et stilstudie i moderne offensiv damebordtennis:

- Hurtigt - men sikkert - spil tæt ved bordet med overskruede slag fra både forhånd og baghånd. Dvs. ikke bare rene kontra-/pres-/smashdueller, selv om det måske godt kan se sådan ud, fordi det går så stærkt.

- De forsøger hele tiden at placere bolden enten helt ude i hjørnerne eller mod albuen (som for damerne ofte ligger omkring midten af bordet). Det bliver altså en form for "placeringskrig", hvor begge spillere på samme tid forsøger at udplacere/fremprovokere fejl/få overtaget i boldene ved at flytte modstanderen rundt på bordet.

- Hvor mange herrespillere forsøger at spille forhånd på bolde i midten, bruger damespillerne mindst lige så ofte baghånden i den situation. Dels er det lidt nemmere at nå at spille de kortere baghåndsslag i det uhyggelige tempo, som de bedste damer spiller i. Og samtidig dækker de også bordet mere hensigtsmæssigt, idet de undgår at skabe et stort "hul" dybt ude i forhåndshjørnet, som damerne pga lidt kortere rækkevidde og langsommere lange forflytninger har relativt svært ved i forhånd til herrerne.

Relaterede Artikler

Jesper Steffensen

Kommentarer

    Der findes ingen kommentarer til denne artikel.

Skriv kommentar

Commenting is not available in this channel entry.